▷ Ramen Met Ingebouwde Rolluiken | Configurator + Prijzen (2023)

Vraag je offerte

In 4 stappen nieuwe PVC ramen met ingebouwde rolluiken kopen

Opmeten

Meet de exacte breedte en lengte van je bestaande ramen

Ontwerp jouw raam

Configureer je ramen in onze calculator

Opties toevoegen

Maak je ramen compleet met inbouwrolluiken en andere opties

Plaats je bestelling

Zet je PVC ramen met ingebouwde rolluiken direct in productie

(Video) Five Hidden Benefits of Having Plantation Shutters

Kies de juiste rolluiken voor je ramen

Kwaliteitsvolle PVC ramen met rolluiken aan scherpe prijzen

Bij GroothandelRamen zit je altijd goed! Je geniet van tal van voordelen. Zo laten we je echter kiezen uit een breed scalaaan voordelige, goede pvc ramen met ingebouwde rolluiken die mooi passen in je woning. Dit steeds van een hoge kwaliteit voor minder budget.

Het type inbouwrolluik bestaat uit horizontale lamellen dat boven het raam wordt gemonteerd waardoor er hierbij geen rolluikkast tegen je gevel geïntegreerd is. De rolluikkist is hierbij onzichtbaar en zit in de gevel. Het verschil tussen dit type rolluiken en onze andere soorten rolluiken zoals voorzetrolluiken is dat daar de kast buiten in de muur hangt. Als je ook inspiratie zoekt voor een voorzetrolluik kan je meer informatie terugvinden op de pagina voorzetrolluiken.

Rolluiken plaatsen zorgt voor een erg energiezuinige woning. Ook geven ze voldoende privacy als ze neergelaten zijn. De ingebouwde rolluiken van GroothandelRamen kunnen ook makkelijk worden geopend aangezien je kan kiezen voor eenhandmatige bedieningof een elektrische bediening.

In de winter hebben inbouwrolluiken het voordeel de warmte binnen in je woning te houden terwijl ze in de zomer de warmte vaak buiten houden. Met rolluiken van GroothandelRamen kies je ook voor inbraakwerendheid en geluiddemping. Zo wordt jouw woning een plek waar alles aangenaam voelt.

Opbouw- en inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken

(Video) Beginner's Guide to Plantation Shutters - Complete Shopper's Checklist

Aandrijving

 • Elektrisch met schakelaar of afstandsbediening
 • Handmatig
 • Met springveer

Verschillende technische specificaties

 • Profielen:aluminium met polyurethaanschuim gevuld, hoogte: 39 mm – 52 mm, dikte: 9 mm – 13 mm
 • Kistvorm: rechthoekig
 • Kist:PVC met de volgende afmetingen: 220×175, 220×201, 255×240
 • Soort bepantsering: aluminium
 • Maximale vensterraamdiepte:90 mm
 • Revisieklep:3 naar keuze: boven- en onderaan of aan de buitenzijde
 • Geleiders:PVC, aluminium
 • Montage-ankers:ja
 • Weerbestendig:ja
 • Akoestische isolatie(in de kist): ja
 • Thermische isolatie(in de kist): ja

Vraag een offerte voor inbouwrolluiken aan

Te dure offerte ontvangen? Wij doen beter! Krijg de prijs van jouw ramen met ingebouwde rolluiken te zien.

Ik wil een online offerte

Talloze voordelen

Extra voordelige rolluiken

Onze rolluiken zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende tinten. De inbouwrolluiken zijn ook dankzij hun isolerende eigenschappen een verstandige en prijsbewuste investering voor lagere energiekosten en een toename van comfort.

Door onze lage productiekosten geniet jij dan ook van extravoordelige rolluiken. Of het nu één raam met geïntegreerd rolluik is dat je zoekt wanneer je je woning renoveert of graag voorzetrolluiken wilt voor een geheel nieuwbouw project, bij GroothandelRamen kun je altijd terecht.

Bereken en vergelijk nu online je kosten voor je raam met rolluiken met onze calculator. Volg onze instructies en krijg meteen je offerte. Deze is volledig vrijblijvend. Vervolgens kan je je bestelling plaatsen.

Wij geven je graag gratis advies en zijn bovendien veruit de goedkoopste producent van pvc ramen op maat met rolluiken. Heb je nood aan inspiratie? Bekijk hier enkele van onze projecten. Verder zijn 90% van onze bestellingen zo snel mogelijk enten laatstebinnen acht weken afgerond en bieden we technische bijstand.

Hier komen we langs om jou te helpen met het perfect installeren (plaatsen) van rolluiken. Daarnaast leveren we je producten ook gratis vanaf 2000 euro (exclusief btw).

Een vraag over rolluiken? Nood aan gratis advies voor het kiezen voor ramen en rolluiken? Neem contact op met een vakman via telefoon of e-mail. Zij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in het plaatsen van ramen op maat met rolluiken en helpen je graag zo snel mogelijk verder.

(Video) Shutters for Windows by SelectBlinds.com

De talloze voordelen van rolluiken van Aluprof

Voor een levering van je inbouwrolluik heeft GroothandelRamen een akkoord met Aluprof. Zij leveren ons energiezuinige rolluiken en maken gebruik van materialen van de beste kwaliteit!

Je hoeft niet langer te zoeken naar kwaliteitsvolle ramen en rolluiken aan de beste prijs. Inbouwrolluiken en voorzetrolluiken van Aluprof installeren biedt je tal van voordelen.

Zo houden ze je huis heel energiezuinig en duurzaam waardoor ze uitblinken in het meest isolerende comfort.

Neergelaten rolluiken zijn de perfecte zonwering. Ze geven je binnen voldoende privacy en ze zijn geluiddempend voor woningen!

Het voordeel van een voorzetrolluik of een inbouwrolluik is ook dat het tijdens een koude winter zelfs warme temperaturen binnen geeft als het ‘s nachts is neergelaten.

Wanneer het buiten bloedheet is, biedt het plaatsen van een inbouwrolluik dan steeds weer koelte in huis.

Door de bouwwijze van onze inbouwrolluiken wordt de energiefactuur voor je woning tot een minimum beperkt.

Een mooi geïntegreerd rolluik van Aluprof bestaat uiteersteklas aluminiummateriaal, aangevuld met één rolluikkist en geleiders bestaande uit de kunststof PVC.

Onze rolluiken zijn gemaakt van uiterst goede materialen. Zo is een woning dankzij deze kwaliteit beschermd tegen inbraken. Het geeft je dus bovendien een extra gevoel van veiligheid.

Wanneer de rolluiken niet zijn geopend, hebben de inbrekers het natuurlijk moeilijk om je huis binnen te dringen.

Verder heb je het voordeel dat alle verschillende soorten rolluiken van Aluprof makkelijk te bedienen zijn. Je kiest bij rolluiken namelijk om het neerlaten en openen te doen met een elektrische bediening met schakelaar of afstandsbediening.

Ook is een handmatige bediening mogelijk. De elektrische bediening van een rolluik komt hier wel duurder uit.

Houd er rekening mee dat wanneer je voor de plaatsing van het inbouwrolluik voor grote afmetingen gaat, de lamellen zwaarder zijn en het een minder goed idee is om te kiezen voor een goede handmatige bediening.

Het is nooit een slecht idee om contact op te nemen met een vakman voor gratis advies indien je hierover meer informatie nodig hebt.

Ontdek bij GroothandelRamen één groot aanbod aan verschillende soorten rolluiken, ramen en deuren op maat van jouw woning gemaakt.

Hierbij laten we je ook kiezen tussen de beste kleuren. Van strak wit tot staal blauw. Ze zijn niet weg te denken bij een modern huis. Zo vind je vast wel de rolluiken die perfect bij je woning passen.

Configureer je wensen in onze calculator en krijg vrijblijvend en direct je offerte te zien.

Inbouwrolluiken snel en eenvoudig gemonteerd

Inbouwrolluiken onderscheiden zich van het type opbouw- oftewel voorzetrolluiken in dat de rolluikkast onzichtbaar weggewerkt is.

Boven het raam en in de gevel wordt de kast van het rolluik geplaatst. Deze bestaat uit de kunststof pvc, terwijl de lamellen uit het materiaal aluminium bestaat.

Een inbouwrolluik is erg duurzaam voor je woning, werkt superisolerend, geeft je veel privacy en is voorzien van weinig onderhoud.

Zo kan er ook vooral geen wind door het rolluik komen. Het is dan ook ideaal bij een milieuvriendelijke renovatie of nieuwbouw.

Doordat er hiervoor wel extra uitsparing in de dagopening nodig is, zijn inbouwrolluiken daarom vooral te zien bij een nieuwbouw project.

Een inbouwrolluik is dan ook enkel te zien wanneer het naar beneden getrokken is en het is dan onzichtbaar wanneer het volledig geopend is.

Jij kunt kiezen uit verschillendekleurenvoor je inbouwrolluiken. Zonder extra kosten kun je ook vragen om alle lamellen van het volledige rolluik te kleuren.

Het installeren van een kunststof kozijn en rolluiken in de muur (in de gevel) is vooral een uitdagend werk.

Ben je geen klusser en kun je beter wat hulp gebruiken? In dat geval komt er een echte vakman langs om je te helpen bij de plaatsing van je ramen met rolluiken in je woning.

Kies voor onze formule vantechnische bijstand en wij staan je bij, bij de installatie van je inbouwrolluiken.

Hierbij bespaar je ook wel heel wat euro’s door de klus van de uitbraak bijvoorbeeld zelf te doen. Voor meer advies hierover, kan je steeds contact met ons opnemen.

Voor het plaatsen van het rolluik werken we samen met Belgische ondernemers

Krijg meteen je offerte

Je bent nu hoogstwaarschijnlijk benieuwd naar de meest lage prijzen voor nieuwe vensters en rolluiken. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan voor je nieuw raam met rolluiken via de calculator. Het voordeel is dat je op deze manier namelijk de prijs meteen te zien krijgt.

Deze is dan ook volledig vrijblijvend. Ontdek ons volledig aanbod met onzeonline calculator. Hier vind je zeker en vast genoeg inspiratie voor rolluiken. Voer de afmetingen van jouw ramen in deze tool in, kies de bediening en type voor je rolluik en bereken vervolgens je kosten.

Je kunt als kerst op de taart het raam met rolluiken compleet maken door te kiezen voor meerdere opties zoals bijvoorbeeld mat glas of dubbel glas. De prijs krijg je steeds meteen te zien doordat het automatisch berekend wordt! Hierna kun je je offertes ook meteen laten afdrukken.

Voeg onze pvc ramen met inbouwrolluiken toe aan je winkelmand en wij doen de rest. Wij zorgen ervoor dat jouw bestelling zo snel mogelijk wordt behandeld.Vergelijk zeker ook je reeds bestaande offertes op dezecontactpagina!

Bovendien geniet je van eentien jaar langegarantie oponze rolluiken, kunststof ramen en deuren. Verder komteen persoonlijke service steeds voorop – ook na de aankoop van jouw ramen en rolluiken.

Wanneer je een vraag hebt, kan je voor meer informatie en gratis professioneel advies op maat contact opnemenmet onze klantendienst. Zij bieden zo snel mogelijk een antwoord.

E-mail: info@groothandelramen.be
Telefoon:0478 32 23 31

Volg onze laatste nieuwtjes opFacebook.

(Deze website maakt gebruik van cookies, alle rechten voorbehouden.)

FAQs

Wat kost een raam met rolluik? ›

Rolluik kostprijs: per type 2023
Type rolluikAfmetingen in cmGemiddelde prijs*
Voorzet/ Opbouw100×100€105,- tot €130,-
Voorzet/ Opbouw100×100€225,- tot €250,-
Voorzet/ Opbouw100×200€155,- tot €205,-
Voorzet/ Opbouw100×200€285,- tot €340,-
4 more rows

Wat kost een rolluik inclusief montage? ›

Rolluiken kosten: overzicht
Rolluik zelf€90,- tot €600,-
Bediening€10,- tot €250,-
Montage€100,- tot €200,-
Totaal€200,- tot €1.050,-
Dec 28, 2022

Wat is de gemiddelde prijs voor rolluiken? ›

Prijzen van rolluik materialen
MateriaalGem. prijs (1 x 1 meter)Gem. prijs (2 x 2 meter)
Kunststof rolluiken€ 100 tot € 175€ 250 tot € 350
Aluminium rolluiken€ 123 tot € 275€ 350 tot € 650

Wat kost een rolluik van 6 meter breed? ›

Wat kosten rolluiken gemiddeld?
Rolluik kostenPrijs per rolluik inclusief btwKosten afhankelijk van
BreedteVan €75 tot €600Van 1 m tot 6 m breed (levering)
BedieningVan €25 tot €260Van handmatig tot elektrisch
MontageVan €80 tot €240Van klein/ simpel tot groot/ lastig
TotaalVan €180 tot €1.100Compleet levering plus montage
May 3, 2023

Wat is beter aluminium of kunststof rolluiken? ›

Kunststof lamellen zijn beperkter in de maximale oppervlakte en breedte. Aluminium lamellen zijn sterker waardoor ze geschikt zijn voor grotere oppervlaktes. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor de Nederlandse kozijnen.

Wat is beter rolluiken of screens? ›

Wilt u een zonwering voornamelijk om de zon te weren, maar wilt u wel naar buiten kunnen kijken? Dan is een (rits)screen een prima oplossing. Wilt u echter de zon helemaal buitensluiten of wilt u een zonwering met inbraakwerend karakter, dan past een rolluik wellicht beter bij u.

Wat is duurder rolluiken of screens? ›

Een screen heeft voornamelijk de functie om de zon te weren uit de woning, waarbij het zicht naar buiten toe behouden blijft en een rolluik zorgt voor een complete afsluiting van een een raam of deur. En niet geheel onbelangrijk een rolluik is in prijs voordeliger dan een screen.

Hoe lang gaat de motor van een rolluik mee? ›

Motoren slijten, ook de hoogwaardige motoren van Somfy. Gebruikt u de motor ongeveer vier keer per dag (normaal gebruik), dan gaat de motor ongeveer tien jaar mee. Gebruikt u de motor vaker, dan treedt er sneller slijtage op.

Wat kosten rolluiken met zonnepanelen? ›

Een rolluik met een zonnepaneel is iets duurder dan een standaard elektrisch rolluik. Doorgaans mag je rekenen op 400 à 750 euro per m² (excl. btw en plaatsing). De precieze prijs voor jouw Solar rolluiken zal vooral afhangen van de afmetingen, maar ook van de uitvoering, bediening, afwerking, …

Wat kost een geisoleerd rolluik? ›

Wat kost een geisoleerd rolluik?
MateriaalGem. prijs (1 x 1 meter)Gem. prijs (2 x 2 meter)
Kunststof rolluiken€ 100 tot € 175€ 250 tot € 350
Aluminium rolluiken€ 123 tot € 275€ 350 tot € 650
May 29, 2023

Wat bespaar je met rolluiken? ›

De Stichting All Electric Bouwen heeft aangetoond dat je met rolluiken tot 10% bespaart op de jaarlijkse energierekening. Ook wanneer je al HR++ glas hebt. Hoeveel levert het op? Met de aanschaf van rolluiken kun je dus tot wel € 393,80 per jaar minder kwijt zijn aan energiekosten.

Hoeveel isoleert een rolluik? ›

Wanneer u die lamellen volledig sluit ontstaat er een warme 'luchtbuffer' tussen het glas en het rolluik, dat een isolerend effect heeft. Eigenlijk verdubbelt het rolluik dus de isolatiewaarde van het glas! Zo goed zelfs, dat de isolatiewaarde met wel 10% tot 40% kan verbeteren.

Hoeveel kost een elektrisch rolluik? ›

Prijs elektrische rolluiken

De prijs van een rolluik met elektrische bediening ligt tussen 200 en 475 euro per meter. Als je kiest voor een besturing via een domoticasysteem, moet je rekening houden met bijkomende kosten.

Wat kost het om een rolluik elektrisch te maken? ›

Wat kost een elektrisch rolluik?
FactorPrijs per rolluik (incl. btw).Bijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 95 - € 350Draai-, sleutel- of tijdschakelaar, afstandsbediening of een app.
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken dalen de montage prijzen per rolluik
Totaal€ 285 - € 1.150

Waar moet je op letten bij het kopen van rolluiken? ›

Handmatige of elektrische bediening

Naarmate het rolluik groter is, wordt het zwaarder en lastiger om het handmatig door middel van een koord naar boven en beneden te laten. Aluminium rolluiken kunnen erg zwaar zijn en het is sterk af te raden bij fysieke beperkingen voor een handmatige bediening te gaan.

Welke kleur rolluiken tegen warmte? ›

Voor het weren van warmte adviseren wij daarom te kiezen voor een lichtere kleur rolluik. De verduisterende werking helpt tijdens een hittegolf om de warme zonnestralen buiten te houden. Hierdoor kunt u echter niet (goed) meer naar buiten kijken.

Wat is een goed merk rolluik? ›

Heroal en Alutech rolluiken zijn allebei zeer bekende en grote merken! Niet voor niets overigens, want deze merken hebben zich in de jaren al meermaals bewezen! Ze staan bekend om de duurzaamheid, kwaliteit en zeker ook om de prijs/kwaliteitsverhouding.

Wat isoleert beter dubbel glas of rolluiken? ›

HR++ isolatieglas met zonwering kan tijdens de warmste periode van een zomerdag zorgen dat de temperatuur gedurende enkele uren tot 7 graden koeler is dan bij normaal dubbel glas. Door de isolatie blijft het in de winter binnen juist warmer. Zo ben je ook nog eens minder aan energiekosten kwijt.

Welke kleur rolluik houdt de zon het beste tegen? ›

Zwarte zonwering absorbeert meer zonlicht dan dat witte zonwering reflecteert. Dat is dan ook de reden dat er bij het gebruik van zwarte zonwering minder warmte / zon 'overblijft' om uw woning binnen te dringen dan bij witte zonwering.

Waarom wel of geen rolluiken? ›

Rolluiken schrikken inbrekers af. Een raam is snel ingeslagen, een rolluik vergt veel meer werk en heeft daardoor een inbraakvertragend effect. Bovendien geef je potentiële dieven geen inkijk. Je moet al héél erg goede verduisterende gordijnen hebben als je het overdag echt donker wilt maken.

Is rolluik energiebesparend? ›

Hoeveel energie bespaar je met rolluiken? Goed, in het stookseizoen verliezen we dus veel warmte door de ramen in huis. Isolerende rolluiken zorgen dat dit minder wordt. Want, met rolluiken isoleer je als het ware de ramen in huis.

Wat is het nadeel van rolluiken? ›

Breekbaar: elektrische rolluiken kunnen sneller kapotgaan, omdat ze over een motor en een mechanisme beschikken en over het algemeen ingewikkelder zijn. Inbraakwerend: handmatige rolluiken scoren slechter op de inbraakwerendheid dan elektrische rolluiken.

Is er een premie voor rolluiken? ›

Krijg je een premie voor rolluiken? Tot 31 mei 2019 kon je een verbeteringspremie krijgen voor nieuwe rolluiken, als ook de ramen vervangen werden. Vanaf juni 2019 krijg je echter geen premie meer voor rolluiken.

Kan een rolluik tegen regen? ›

Rolluiken en zipscreens kunnen over het algemeen goed tegen regen en harde wind. Vrieskou is echter andere koek. Wanneer er sprake is van vorst, kunnen de lamellen van een rolluik vastvriezen.

Wat kost een nieuwe motor van een rolluik? ›

Gemiddelde kosten van rolluiken repareren
Rolluik onderdeelKostenindicatie
Bediening vervangen€ 25 - € 150
Rolluikblad vervangen€ 100 - € 250
Motor met knopbediening vervangen€ 200 - € 400
Motor met afstandsbediening vervangen€ 500 - € 600
3 more rows
Feb 12, 2020

Is een rolluik duurzaam? ›

Bespaar op energie

Een gesloten rolluik kan het warmteverlies van een raam verminderen tot wel 20%. Een rolluik van aluminium heeft een betere thermische isolatie dan rolluiken van kunststof. In de winter zet je de verwarming en in de zomer de airco minder hoog. Daardoor bespaar je tot wel 10% op stookkosten.

Wat kost een nieuwe Rolluikmotor? ›

De motor van een rolluik vervangen heeft een gemiddelde prijs van €200,- tot €600,-. De veren zijn ook een onderdeel dat kapot kan gaat. De rolluik veer vervangen kost gemiddeld tussen de €50,- en €100,-.

Hoeveel warmte bespaar je met rolluiken? ›

Rolluiken: tot wel 10% besparing op de energierekening!

Rolluiken en isolerende raambekleding kunnen samen zelfs meer energie besparen dan HR++ glas! In concrete, aangetoonde cijfers: rolluiken kunnen ervoor zorgen dat je jaarlijks 10% bespaart op de totale energierekening.

Wat is een Solar rolluik? ›

Een solar rolluik is een rolluik dat werkt op zonne-energie. Daarom heeft de bediening geen stroom nodig.

Wat kost een Velux met rolluik? ›

Velux rolluik prijs
AfmetingPrijs elektrische bedieningPrijs zonne-energie
78 x 118 cm€469,48€718,74
78 x 140 cm€492,47€753,83
94 x 160 cm€563,86€861,52
114 x 118 cm€544,50€833,69
6 more rows

Hoeveel kosten aluminium rolluiken? ›

Reken op €100 à €250 per m², exclusief bediening. Handmatige bediening kost je slechts 10 à 20 euro, terwijl elektrische bediening doorgaans 80 à 250 euro kost. Dan kan de totaalprijs al gemakkelijk oplopen tot €200-500 per m².

Hoeveel graden koeler in huis met rolluiken? ›

Een rolluik kan een ruimte immers tot wel 6 graden verkoelen!

Wat te doen met rolluiken als het vriest? ›

De makkelijkste oplossing voor vastgevroren rolluiken is wachten tot ze ontdooid zijn. Als de buitentemperatuur door de dag stijgt tot boven het vriespunt, zullen de rolluiken vanzelf weer los komen en kunt u ze zonder problemen opnieuw openen en sluiten.

Hoeveel stroom verbruikt een rolluik? ›

In praktische termen betekent dit het stroomverbruik van de motor. In dit voorbeeld, heeft de motor een vermogen van 120 Watt, dat wil zeggen dat hij evenveel verbruikt als 2 gloeilampen. De kosten van een uur lang je rolluik laten in- en uitrollen, zijn 1,2 cent (bij een kilowatt prijs van 0,10 cent).

Welke raambekleding isoleert het beste? ›

Het beste is om enkel glas te laten vervangen door HR++ of triple glas. Maar als dat niet kan, kun je met goede gordijnen, speciale vouwgordijnen of luiken de warmte ook aardig binnen houden. Met HR++ glas of triple glas bespaar je flink op je energiekosten. En het blijft in huis een stuk warmer en comfortabeler.

Wat isoleert beter rolluiken of gordijnen? ›

Rolluiken houden beter de warmte tegen dan gordijnen of binnenzonwering. Door echter voor superisolerend glas te kiezen, is dat verschil niet zo uitgesproken als bij een standaard beglazing. Denk er ook aan dat wanneer je voor rolluiken kiest, het ook erg donker is in huis.

Hoe geluidswerend zijn rolluiken? ›

Rolluiken zijn geluiddempend

Dan zijn rolluiken ideaal. De geluidsgolven ketsen namelijk voor een deel tegen de rolluiken af, waardoor je minder last hebt van geluidsoverlast.

Wat kost een Somfy rolluik? ›

Rolluikmotor van Somfy kopen

Bestel een Somfy rolluikmotor voor het automatiseren van uw zonwering, knikarmschermen, rolluiken en screens vanaf € 109,95. In ons gehele assortiment rolluikmotoren vindt u meer dan 250 buismotoren.

Wat kost een rolluik van 2 meter breed? ›

Rolluiken prijzen inclusief montage
Meest verkochte rolluikenVanaf prijs
Rolluik | INHUIS€450
Rolluik | Roma€646
Rolluik Solar | Verano€537
Mar 10, 2023

Wat kost een rolluik per m2? ›

Wat kosten rolluiken? De prijzen zijn het meest gunstig voor kunststof: rond de €90,- tot €150,- per rolluik van 1m². Aluminium is iets duurder. Voor 1m² ligt de gemiddelde prijs rond de €100,- tot €250,-.

Hoelang duurt het om een rolluik te plaatsen? ›

Hoe lang duurt rolluiken plaatsen? Wanneer u een vakman inschakelt, kan een rolluik al binnen een dag geplaatst worden. Hoe lang het rolluik monteren precies duurt, is afhankelijk van uw woning en het rolluiktype dat u kiest. Meer informatie over elektrische rolluiken.

Hebben rolluiken een isolerende werking? ›

Rolluiken bieden isolatie tegen geluid, warmte en kou. Door de thermische isolatie bespaart u energie. Deze besparing is beter voor het milieu en zorgt voor een lagere energierekening. Thermische isolatie is het beperken van de warmte tussen twee materialen.

Kunnen rolluiken tegen storm? ›

Door harde windstoten kan een zonnescherm of rolluik losraken. Dit kun je voorkomen door te controleren of je zonnescherm of rolluik nog goed vastzit. Het beste kun je zonneschermen tijdens een storm omhoog doen. Je rolluiken kun je juist weer beter omlaag laten om ook ruitschade te voorkomen.

Heb je voor rolluiken een vergunning nodig? ›

Het plaatsen van een zonwering, rolhek of rolluik aan of in een gebouw is in principe vergunningvrij op grond van artikel 2, onderdeel 8, van Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht ( Bor ). Dit geldt dus ook voor het plaatsen van zonweringen in of aan bijbehorende bouwwerken.

Wat kosten isolerende rolluiken? ›

Isolerende rolluiken prijs

De prijs voor je rolluiken varieert naargelang de bediening, de vormgeving, het materiaal, de afmetingen… Gemiddeld betaal je per rolluik ongeveer € 100 à 700 (excl. btw en plaatsing). Voor de plaatsing van je rolluiken betaal je daarnaast gemiddeld € 70 per uur.

Is een rolluik verzekerd? ›

Aangezien uw zonwering aan het huis hangt, is deze niet gemakkelijk op te pakken, wat voor onzekerheden kan zorgen. Om moeilijkheden uit de weg te ruimen, hebben verzekeraars echter afgesproken dat uw zonwering of rolluiken gewoon vallen onder uw inboedelverzekering.

Welke kleur rolluiken zijn het beste tegen de warmte? ›

Voor het weren van warmte adviseren wij daarom te kiezen voor een lichtere kleur rolluik. De verduisterende werking helpt tijdens een hittegolf om de warme zonnestralen buiten te houden. Hierdoor kunt u echter niet (goed) meer naar buiten kijken.

Hoeveel kou houden rolluiken tegen? ›

Wanneer u die lamellen volledig sluit ontstaat er een warme 'luchtbuffer' tussen het glas en het rolluik, dat een isolerend effect heeft. Eigenlijk verdubbelt het rolluik dus de isolatiewaarde van het glas! Zo goed zelfs, dat de isolatiewaarde met wel 10% tot 40% kan verbeteren.

Is er subsidie op rolluiken? ›

Gaat u rolluiken aanschaffen, dan komt u voor een behoorlijke aanschaf te staan. Helaas is er geen directe subsidie om rolluiken te kopen. Er zijn wel mogelijkheden om een tegemoetkoming in de kosten te krijgen: Een onderdeel van een pakket.

Wat zijn de beste rolluiken? ›

Wil je een rolluik met een goede garantie en een hoge levensduur, dan is het verstandig om een rolluik van een A-merk aan te schaffen. Je mag dan bijvoorbeeld denken aan Heroal, Verano, Winsol, Smits of Roma. Dit zijn stuk voor stuk rolluiken die een lange levensduur en een solide uitstraling hebben.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 09/02/2023

Views: 6312

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.