Cementgebonden gietvloer: prijzen, design en informatie (2023)

Een cementgebonden gietvloer heeft een betonnen uitstraling en geeft een woon- of bedrijfsruimte een moderne en industriële look. Een cementgebonden gietvloer kan naadloos over uw bestaande vloer aangebracht worden. U heeft dus geen aanvullende kosten voor het verwijderen van uw oude vloer. De cementgebonden gietvloer is eenvoudig schoon te houden en vraagt dus weinig onderhoud.

Met een cementgebonden gietvloer geniet u van een moderne en onderhoudsarme vloer. De specialisten van G-vloeren maken graag een gratis en vrijblijvende offerte voor een cementgebonden gietvloer in uw woning of bedrijfspand.

Vraag direct uw gratis offerte aan

Of bel één van onze specialisten via 020 846 36 94

(Video) Arturo Concreta cementgebonden gietvloer
VoordelenPrijzenMilieuvriendelijkheidAanbrengenFAQ

De voordelen van een cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een naadloze, onderhoudsarme en moderne vloer. U geniet met een cementgebonden gietvloer van G-vloeren van:

 • Onderhoudsvriendelijk: hygiënisch schoon door stofzuigen en dweilen met water
 • Volledig naadloos: geen last van vervelende naden of voegen
 • Kleurvast: uw vloer blijft jaren mooi

Cementgebonden gietvloer: prijzen, design en informatie (1)

Prijs van een cementgebonden gietvloer

De prijs van een gietvloer is op voorhand lastig te bepalen, dit geldt ook voor de cementgebonden gietvloer. Er zijn namelijk vele factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden. U heeft al een hoge kwaliteit gietvloer vanaf ongeveer € 45,- per vierkante meter. Voor een precieze berekening van de prijs is het echter noodzakelijk dat u een offerte aanvraagt. In de offerte kunnen we namelijk rekening houden met de grootte van het project, de ondergrond, de benodigde preparatie en het type vloer.

De huidige ondergrond

Een cementgebonden gietvloer kan op elke ondergrond gelegd worden. De staat van de ondergrond is echter wel zeer belangrijk. Om de vloer goed te leggen moet de grond vlak en vormvast zijn. Bepaalde bestaande vloeren moeten eerst grondig geschuurd worden voordat de cementgebonden gietvloer gelegd kan worden. De benodigde preparatie van de vloer heeft invloed op de uiteindelijke prijs per vierkante meter.

De grootte van het project

Een groot deel van de kosten zit in de apparatuur die nodig is om een vloer te leggen. De kosten van de apparatuur wordt verdeeld over het aantal vierkante meters. In de praktijk betekent dit dat we bij grotere projecten een lagere prijs per vierkante meter rekenen.

De complexiteit van het project

Ook de complexiteit van het project heeft effect op de uiteindelijke kosten. Een vierkante of rechthoekige vloer is eenvoudig te leggen. Een vloer met veel randen, hoeken of bochten is vele malen complexer. Er gaan dan ook meer manuren in de complexe vloer zitten dan in de eenvoudige vloer. Dit heeft effect op de prijs.

Woonplaats

Ook de transportkosten maken deel uit van de uiteindelijke offerte. De materialen voor de vloer en de benodigde apparatuur moeten met een vrachtwagen naar de projectlocatie gebracht worden. Uw woonplaats of bedrijfslocatie heeft dus ook invloed op de uiteindelijke prijs.

Prijs berekenen

Wij zijn graag open over de factoren die de prijs bepalen en over de uiteindelijke prijs. Helaas is het door de vele factoren niet mogelijk om u online al een prijsopgaaf te bieden. We bieden in plaats daarvan de mogelijkheid om een gratis offerte aan te vragen. Deze offerte verplicht u tot niets. Vraag de offerte aan via onderstaande button en wij gaan voor u aan de slag.

Vraag direct uw gratis offerte aan

Of bel één van onze specialisten via 020 846 36 94

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Een cementgebonden gietvloer is een gietvloer op basis van natuurlijke mineralen en grondstoffen: snel hardend en snel hydraterend cement, kiezelzand, harsen en additieven. In plaats van epoxyharsen of polyurethaan als drager wordt een cementmengsel gebruikt, een mengsel dat veel vloeibaarder is dan regulier cement. De gietmassa is zelf nivellerend is kan snel worden aangebracht op een groot aantal m2. Een cementgebonden gietvloer is een zeer goed alternatief voor de reguliere zandcement dekvloeren die al decennia worden toegepast. Dit soort gietvloeren wordt ook wel ‘woonbeton’ genoemd. De cementgebonden gietvloer combineert de robuustheid van de traditionele zandcement dekvloer met de arbeidsbesparende voordelen van een zeer vloeibare mortelspecie. De gietvloer is snel aan te brengen, op te pompen en te verwerken met een zeer korte droogtijd. Een cementgebonden gietvloer kan tot een dikte van 3 mm worden toegepast en is daarom ook zeer geschikt voor renovatie van bestaande betonnen ondergronden of tegelvloeren.

Wij zijn voor ons nieuwe kantoor in Amsterdam voor een cementgebonden gietvloer gegaan.

Het geeft het kantoor een industriele vibe waar wij erg tevreden mee zijn. Bedankt voor alles mannen!

Wat is een milieuvriendelijke cementgebonden gietvloer?

Standaard wordt over een cementgebonden gietvloer een sealer of topcoating aangebracht. De gebruikte harsen in deze coating zijn bij de ECO-gietvloer afkomstig van hernieuwbare organische producten, waardoor de cementgebonden gietvloer dus met een milieuvriendelijke product kan worden afgewerkt. De cementgebonden ECO-gietvloer van G-vloeren kan in heel veel verschillende kleuren worden aangebracht. En dat maakt deze ECO-gietvloer inzetbaar voor allerlei ruimten, zowel voor woningen als utilitaire gebouwen. De vloer blijft kleurecht tot in lengte van jaren, is geheel naadloos en is bovendien zeer eenvoudig schoon te houden. Met een dweil en een beetje lauw water veegt u de vloer binnen korte tijd weer schoon. Vuil kan zich niet afzetten op de vloer en de toplaag is zeer slijtvast.

Cementgebonden gietvloer: prijzen, design en informatie (2)

Waarom kiezen voor een cementgebonden ECO-gietvloer van G-vloeren?

 • De cementgebonden ECO-gietvloeren van G-vloeren voldoen aan alle moderne kwaliteits- en milieurichtlijnen.
 • Onze cementgebonden ECO-gietvloeren zijn geheel naadloos en slijtvast aan te brengen
 • Enorme keuze in kleuren en tinten, van ‘betonlook’ kleuren tot prachtige felle tinten
 • Vloerverwarming kan geheel in de ECO-gietvloer worden meegenomen
 • Groot aantal m2 snel af te werken
 • Veelzijdige keuze in woonbeton
 • Aantrekkelijke kortingen voor particulieren, ondernemers, winkeliers en VVE’s
 • Professioneel applicatieteam met 15 jaar ervaring
 • Heldere garantievoorwaarden
 • Hoogwaardig design woonbeton van bewezen kwaliteit

Goede voorbereiding voor perfect resultaat

U krijgt voorafgaand aan het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer een uitgebreide checklist. Een goede voorbereiding is namelijk belangrijk om garantie te bieden op een perfect resultaat. In de checklist staat een beschrijving van het traject in aanloop naar de uitvoering. Zo is er onder meer in opgenomen dat de uitvoering in een week tijd plaatsvindt met een start op maandag. De oplevering volgt na een week uitvoering op de maandag erna. Ook staat er informatie over het werkbezoek in vermeld. Onze uitvoerder komt ongeveer een week tot veertien dagen voor de geplande werkzaamheden langs.

Werkbezoek van onze uitvoerder

Wij maken met u een afspraak voor het werkbezoek van onze uitvoerder. Het bezoek vindt tijdens kantooruren plaats op een werkdag. Dat is veelal op een van de eerste dagen van de week, zoals op maandag of op dinsdag. De uitvoerder neemt daarvoor zelf contact met u op voor het plannen van een afspraak. Om later met de aanvang van het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer te beginnen, kan u de sleutel aan onze uitvoerder overdragen. Dat maakt het voor ons efficiënt om een indeling voor de uitvoering te maken. Het werkbezoek vindt om meerdere redenen plaats. Bijvoorbeeld om na te gaan of de ruimte klaar is voor het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer.

Wellicht zijn er nog aandachtspunten die verdere voorbereiding vereisen. Daarnaast volgen er diverse metingen, zoals een vochtmeting en meting van het aantal m2. Hiervoor maakt de uitvoerder gebruik van geavanceerde apparatuur. De gegevens worden ingevuld op het opnameformulier op de tablet. Alle technische punten die van belang zijn, worden vastgelegd. U ontvangt na het werkbezoek vanuit ons hoofdkantoor het rapport per mail met daarin de informatie en de eventuele punten die nog aandacht behoeven. Op deze manier bent u en zijn wij perfect voorbereid voor het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer.

Gereedmaken van muuraansluitingen voor de uitvoering

Het is voor het beste resultaat en mooiste afwerking aan te raden om de muuraansluitingen alvast aan te brengen. Bij een muuraansluiting betreft het bijvoorbeeld het aanbrengen van plinten. Zo is het eveneens belangrijk om indien van toepassing alvast met de dorpels rekening te houden. Bent u van plan om plinten van hout aan te brengen, lak deze dan nog niet af. Het is wel aan te raden om de plinten voor het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer alvast in de grondverf te zetten. Bij het kitten van kieren onder plinten is het beste acrylaatkit te gebruiken. Het kitten is het beste een week voor de start van de werkzaamheden te doen.

Cementgebonden gietvloer zonder plinten

Is er sprake van vloerverwarming en een zwevende ondergrond dan is het ook mogelijk om geen plinten toe te passen. Er dient wel altijd sprake te zijn van een muuraansluiting met een plint als er een zwevende ondergrond aanwezig is. Overigens hebben plinten wat dat betreft een dubbele functie. Naast het esthetische karakter is er eveneens een praktische functionaliteit van plinten als muurafsluiting. De plint biedt de muur namelijk bescherming als u de cementgebonden gietvloer gaat stofzuigen.

(Video) Cementgebonden gietvloer van G-vloeren.nl | Levendig, robuust en naadloos | Prijzen en informatie.

Hoe brengen we de cementgebonden gietvloer aan?

Ons ervaren applicatieteam brengt een cementgebonden gietvloer op professionele wijze aan. In principe is iedere ondergrond geschikt voor het aanbrengen van de vloer, maar in sommige gevallen dient de ondervloer eerst geëgaliseerd te worden. Om het meest stabiele eindresultaat te bereiken brengen we de cementgebonden gietvloer aan in verschillende fases en lagen.

(Video) Woonbeton of gietvloer: wat is het verschil?

 • Primer voor de eerste hechtlaag
 • Primer voor de tweede hechtlaag
 • Cementgebonden gietvloer

Door de vloer in verschillende lagen aan te brengen, raakt de ondergrond verzadigd en ontstaat de perfecte hechtlaag. Bij elk van de drie fases is er tussentijds een droogtijd van ongeveer 24 uur nodig voor er belasting mogelijk is.

Cementgebonden gietvloer reinigen

Om vuil en zand te verwijderen, is het vegen van de cementgebonden gietvloer de beste methode. We raden aan om dit regelmatig te doen, want zand en vuil kunnen een schurende werking op de toplaag van de vloer hebben. Ook het nat reinigen van de vloer behoort tot de mogelijkheden, maak in dat geval geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen als chloor, spiritus of azijn.

Wat onze klanten zeggen over hun cementgebonden gietvloer

“Zeer tevreden met mijn cementgebonden gietvloer. Het aanbrengen van de vloer duurde erg lang, maar het resultaat mag er absoluut wezen. ”

Cees uit Leiden

“Het was nogal een project, het leggen van onze cementgebonden gietvloer. De ondergrond was niet geschikt, dus deze moest eerst helemaal geschuurd worden. De prijs werd hierdoor iets hoger, maar het is iedere cent waard geweest. Super trots op onze vloer!”

Justin uit Lelystad

“Ik ben in de showroom van G-vloeren wezen kijken omdat ik niet zo goed wist welke vloer het beste bij mijn woning paste. De cementgebonden gietvloer bleek de beste keuze qua uitstraling. Ik heb mijn eigen kleur kunnen kiezen en de vloer kon zelfs gecombineerd worden met vloerverwarming. Helemaal top!”

Dhr. Simons uit Assen

“We wilden in onze nieuwe woning graag een vloer die een robuuste uitstraling heeft en goed aansluit bij onze industriële woonstijl. Na een tip van onze buren kwamen we uit bij G-vloeren en zij adviseerden ons de cementgebonden gietvloer. Het resultaat is fantastisch! Nog beter dan we ons voor ogen hadden. Bedankt, G-vloeren!”

Stephan en Sophie uit Zutphen

Veelgestelde vragen over een cementgebonden gietvloer

Past een cementgebonden gietvloer in elke interieurstijl?

Ja, cementgebonden gietvloer passen bij elke stijl in het interieur. Het is namelijk mogelijk om uit allerlei kleuren een keuze te maken. Zo is grijs perfect voor een industriële interieurstijl en een zandkleur past mooi bij een landelijke inrichting.

Kan een cementgebonden gietvloer over tegels worden aangebracht?

Ja, een cementgebonden gietvloer is over tegels aan te brengen. Het is alleen belangrijk dat de ondergrond zowel vormvast als vlak is. Tegels zijn glad en ruwen wij op net als dat wij een primer aanbrengen voor een hechting van de cementgebonden gietvloer.

Is het mogelijk een cementgebonden gietvloer met vloerverwarming aan te brengen?

Ja, G-vloeren biedt de mogelijkheid om cementgebonden gietvloeren met vloerverwarming te combineren.

Levert vloerverwarming onder een cementgebonden gietvloer wel rendement op?

Vloerverwarming is perfect voor onder een cementgebonden gietvloer en is zeer rendabel te noemen door de optimale geleiding van warmte.

Hoe brengen jullie een cementgebonden gietvloer aan?

Dat doen wij door eerst de ondergrond gereed te maken en daarna een primer aan te brengen. Vervolgens wordt het speciale cement ambachtelijk aangebracht en uitgevlakt. Daarna polijsten wij de vloer en ontstaat er een fraaie betonlook. Bescherming van de vloer is mogelijk door een coating aan te brengen.

Hoe onderhoud ik een cementgebonden gietvloer?

Het beste onderhoud voor een cementgebonden gietvloer is de normale schoonmaak. Stof is bijvoorbeeld weg te halen met een stofwisser en stofzuigen met een parketborstel verwijdert vuil. De vloer is ook nat te reinigen, maar gebruik dan geen agressief chemisch schoonmaakmiddel. Natuurlijke zeep is wel te gebruiken, maar dan in een minieme hoeveelheid.

Wat kost een cementgebonden gietvloer?

De prijs voor een cementgebonden gietvloer berekenen wij per m2 met een vanaf prijs van 45 euro per m2. U kan het beste een offerte aanvragen voor een offerte die op uw situatie is afgestemd. Er spelen namelijk meerdere factoren een rol bij de totstandkoming van de prijs van een cementgebonden gietvloer.

(Video) Aanbrengen van gietvloer woonhuis grijs/wit gevlamd

In welke kleuren kan een cementgebonden gietvloer worden aangebracht?

Bij G-vloeren kunnen we een cementgebonden gietvloer in verschillende kleuren aanbrengen. Grijstinten zijn mogelijk, maar ook een zandkleur of juist een hele felle kleur. Daarnaast zijn er verschillende afwerkingen mogelijk, waarmee u het eindresultaat helemaal naar uw wens maakt. We laten de verschillende opties graag aan u zien, zodat u tot een weloverwogen keuze komt.

Is een cementgebonden gietvloer geschikt voor in de badkamer?

Een cementgebonden gietvloer heeft een open structuur, hierdoor is deze vloersoort ongeschikt voor in uw badkamer. Wilt u toch graag een betonlook in de badkamer? Dan adviseren we u om te kiezen voor een troffelvloer of betonlook vloer. Ook deze vloersoorten brengen we bij G-vloeren graag voor u aan: neem gerust contact op voor meer informatie.

Heeft een cementgebonden gietvloer nadelen?

Een cementgebonden gietvloer is niet vloeistofdicht is en hierdoor ongeschikt is voor in de badkamer. Een ander punt dat als een nadeel kan worden ervaren is de tijd die nodig is om de vloer te leggen. Doordat de vloer verschillende lagen heeft, kan het tot vijf dagen duren voor de vloer beloopbaar is.

Wat is het verschil tussen een kunststof gietvloer en een cementgebonden gietvloer?

Een kunststof gietvloer wordt gemaakt van polyurethaan, ook wel PU genoemd. Het is een kunststofsoort die sterk, slijtvast en waterdicht is. Een kunststofvloer kan hierdoor goed tegen een stootje. Een cementgebonden gietvloer is gemaakt van een cementgebonden minerale substantie. Dit type gietvloer heeft een wat robuustere uitstraling, waardoor hij ideaal is voor een industriële woonstijl. In tegenstelling tot de kunststof gietvloer is deze vloer niet waterdicht.

Cementgebonden gietvloeren bekijken in onze showroom

Een vloer is een belangrijk onderdeel van een bedrijfspand of woonruimte. Het is voor een groot deel bepalen voor de het uitstraling van de ruimte. Het is dus belangrijk om op voorhand voldoende informatie in te winnen. Een groot deel hiervan kan online. Echter om echt gevoel te krijgen bij een vloer moet je het ervaren. Om die reden hebben wij in Amsterdam een showroom ingericht waar bijna alle vloeren te bekijken zijn. Een specialist van G-vloeren neemt u mee langs de verschillende opties en legt uit wat de voor- en nadelen zijn. Het is wel noodzakelijk om hiervoor op voorhand een afspraak te maken. Dit kan telefonisch via 020 – 846 36 94 of per mail via info@g-vloeren.nl. Tijdens het showroombezoek kunnen wij u ook direct inzicht geven in de kosten van een nieuwe vloer.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten

(Video) Minerale Gietvloer Decorative

FAQs

Cementgebonden gietvloer: prijzen, design en informatie? ›

De prijs van een cementgebonden gietvloer ligt gemiddeld tussen de €100,- en €120,- per vierkante meter. Bij deze prijs is inbegrepen: Epoxyprimer. Egaline.

Wat kost 50 m2 gietvloer? ›

Grindvloer prijs
Kosten gietvloer per m2 excl. btwPrijs
Grindvloer 20 – 50 m2€ 3.150,-
Grindvloer 51 – 100 m2€ 66,32 per m2
Grindvloer 101 – 150 m2€ 54,90 per m2
Grindvloer 151 – 200 m2€ 49,76 per m2

Hoe duur is een gietvloer per vierkante meter? ›

Wat kost een gietvloer? De prijs van een gietvloer ligt in 2023 tussen de € 45,- en de € 65,- per vierkante meter. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van onder andere: het aantal vierkante meters, het gebruikte materiaal, de huidige ondervloer, de locatie en de gewenste kleur.

Wat is duurder betonvloer of gietvloer? ›

Een betonnen vloer wordt vaak als ondervloer gebruikt en heeft dan ook een lagere prijs per vierkante meter van ongeveer € 40,-. Een gietvloer is een kwalitatieve vloer met een gemiddelde prijs van € 70,- per vierkante meter.

Wat kosten een nieuwe toplaag gietvloer? ›

Hoeveel kost een nieuwe toplaag voor de gietvloer
Wat voor toplaag laat je aanbrengenWat is het probleem van de vloerWat is de prijs
Een renovatievloerDe gietvloer is algemeen beschadigd of verkleurd.Tussen 30 en 50 euro
Een nieuwe vloerlaagDe gietvloer is verouderd en je wil een upgradeTussen 45 en 60 euro
3 more rows

Wat is de duurste vloer? ›

Met een prijskaartje van € 4.500 per m² is de vloer niet voor iedereen weggelegd, maar de eerste klant – een ontwerpbureau in Londen – heeft zich al gemeld. De vloer is het resultaat van een ontmoeting tussen de Nederlandse producent van gietvloeren Senso, en Swarovski.

Waarom is gietvloer zo duur? ›

Het type gietvloer is één van grootste kostenbepalers. Dit heeft te maken met de kostprijs van de grondstoffen en de arbeidsintensiviteit van de plaatsing. Sommige gietvloeren worden in 3 lagen geplaatst, anderen vergen 6 lagen.

Wat is goedkoper Woonbeton of gietvloer? ›

De kosten van een PU-gietvloer tussen de 1 en 25 vierkante meter is 2.950 Euro. Voor Woonbeton is dit 3.150 Euro. Voor Microcement en Beton-cire is dit 3.850 Euro.

Wat is een cementgebonden gietvloer? ›

Een cementgebonden gietvloer is een gietvloer met een gevlamde betonlook op basis van cement. Dit type vloer is verkrijgbaar in nagenoeg alle RAL-kleuren. Daardoor heeft iedere cementgebonden gietvloer een unieke uitstraling.

Wat is de beste gietvloer? ›

Van alle soorten gietvloeren is Epoxy de meest gekende. Ongetwijfeld omdat het één van de allereerste gietvloeren op de markt was. Epoxy wordt tot op heden nog vaak toegepast in industriële omgevingen zoals ziekenhuizen. Ze zijn zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijk.

Is een gietvloer duurder dan pvc? ›

Pvc vloeren kosten gemiddeld tussen de € 5,- en € 25,- per vierkante meter. De exacte prijs hangt onder meer samen met de kwaliteit van het pvc en de gekozen print. Een gietvloer begint vanaf ongeveer € 23,- per vierkante meter en deze prijs kan oplopen op basis van de hoeveelheid extra opties en wensen.

Is een gietvloer duurder dan tegels? ›

Over het algemeen kunnen we echter wel zeggen dat gietvloeren en tegels in dezelfde prijsklasse vallen.

Is een gietvloer gezond? ›

Een normale gietvloer, van epoxy of polyurethaan kent een aantal nadelen. Ze worden gemaakt van aardolie, grondstoffen die niet herwinbaar zijn en hebben vluchtige organische stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Een gietvloer van biopolymeren worden gemaakt van olie uit de zaden van een vrucht.

Wat kost een betonlook gietvloer? ›

Gemiddeld liggen de kosten gietvloer per m2 van vloeren met een betonlook tussen de 70 en 120 euro per m2 inclusief btw. Het soort betonlook dat je kiest bepaalt de exacte betonlook vloer prijs per vierkante meter.

Hoe lang duurt het om een gietvloer te leggen? ›

Een gietvloer leggen neemt drie tot vijf dagen in beslag, maar omdat meerdere lagen van de vloer goed moeten opdrogen voordat de volgende laag geplaatst kan worden, duurt het gehele proces ongeveer anderhalve week. Hierna kunt u jaren genieten van de nieuwe gietvloer.

Wat zijn de kosten van een gietvloer? ›

Kosten van een polyurethaan gietvloer (PU)

Kies je voor het leggen van een polyurethaan gietvloer, ofwel een PU-vloer, dan kun je rekenen op gemiddeld zo'n 4000 euro all-in voor een gietvloer van 20 m2 tot 40 m2. De prijs per m2 van PU gietvloeren ligt gemiddeld rond de 60 tot 80 euro excl btw.

Welke vloer heeft het minste onderhoud nodig? ›

Een laminaat vloer neemt geen stof op. Bovendien is deze vloersoort zo samengesteld dat er geen vuil aan blijft hechten. Dit is een van de belangrijkste dingen waardoor laminaat bijna geen vloer onderhoud nodig heeft. U hoeft een laminaat vloer in de meeste gevallen alleen te stofzuigen!

Wat voor vloer gaat het langste mee? ›

Naast PVC-vloeren hebben houten vloeren namelijk de langste levensduur. Een vloer van echt hout met een flinke toplaag kan wel zo'n 40-50 jaar meegaan. Deze vloer kan bij slijtage namelijk worden geschuurd en gelakt.

Wat is de sterkste vloer? ›

De lavasteen gietvloer uit Italië is de sterkste vloer die er is. Dat komt door zijn samenstelling. De vloer bestaat uit twee materialen: kunsthars en lavasteen.

Wat mag niet op een gietvloer? ›

Gebruik zo weinig mogelijk schoonmaakmiddelen en al zeker geen zeep. Geen schuursponsjes of borstels met harde haren. Plaats viltjes onder je meubels. Vermijd schuiven over de vloer zoveel mogelijk.

Hoelang blijft een gietvloer mooi? ›

De levensduur van een gietvloer

Er zijn verschillende soorten gietvloeren, maar in het algemeen geldt dat een gietvloer van Coatingvloer.nl zo'n 30 jaar meegaat. Een gietvloer gaat zo lang mee omdat de gietvloer uit verschillende lagen bestaat. Dit maakt de vloer erg sterk en weerbaar.

Hoelang mag je niet lopen op een gietvloer? ›

Een gietvloer moet in principe 3 tot 5 dagen drogen. Maar omdat er ook voorbehandeltijd bijkomt en de vloer ook nog laag voor laag met de hand moet worden aangebracht, duurt het hele proces ongeveer anderhalve week voordat u weer gebruik kan maken van de ruimte.

Hoe kwetsbaar is een gietvloer? ›

Gietvloeren worden synthetisch vervaardigd en zijn veel dunner met een dikte tussen de 2 en 4 millimeter, afhankelijk van het type. Woonbeton vloeren zijn daarom steviger dan gietvloeren. Een gietvloer is echter geen kwetsbare vloer; qua robuustheid zult u weinig verschil merken met een woonbetonvloer.

Welke gietvloer krast niet? ›

Zachte vloeren zijn krasbestendiger dan harde vloeren. Dit maakt een hard-elastische PU gietvloer beter bestand tegen krassen dan een cementgebonden gietvloer.

Kan een gietvloer zonder vloerverwarming? ›

Een Senso gietvloer is perfect met vloerverwarming. Een reden waarom een gietvloer steeds populairder wordt. Ook zonder vloerverwarming is een gietvloer echter aangenaam en vergelijkbaar met hout. Waardoor een gietvloer ook toepasbaar is in slaapkamers.

Wat zijn de nadelen van gietvloer? ›

We sommen de belangrijkste nadelen voor u op.
 • Gietvloeren zijn niet krasvast.
 • Het duurt meerdere dagen voordat een gietvloer is aangebracht.
 • Een gietvloer is een relatief dure vloer.

Wat kost een cementdekvloer per m2? ›

De prijs van een zandcementdekvloer is afhankelijk van de laagdikte (hoe dik de vloer is) en het aantal vierkante meter. Meestal is de vloer 6 a 7 centimeter. De prijs per m2 van het smeren van een cementdekvloer kost tussen de €25 en €55 per vierkante meter.

Hoe dik moet een cementdekvloer zijn? ›

De minimale dikte kan 25mm bedragen, maar minimaal 5 wordt aanbevolen. Als een vloer wordt aangebracht op isolatiemateriaal spreken we van een 'zwevende cementdekvloer'. In dat geval is de minimale dikte van de vloer 6 cm, tenzij er wapening wordt aangebracht, dan is iets dunner nog wel mogelijk.

Is een gietvloer warm? ›

Wees gerust, met een gietvloer zal u in mindere mate last hebben van koude voeten aangezien de vloer altijd warm aangenaam aanvoelt. Mocht het nou nog niet warm genoeg zijn, dan gaat een gietvloer uitstekend samen met vloerverwarming.

Kan je zelf een gietvloer leggen? ›

U kunt zelf de gietvloer plaatsen nadat eerst de ondergrond is vrijgemaakt van stof en er een hechtingslaag met een primer op is aangebracht. De gietvloer plaatsen neemt met de overige lagen door de droogtijd meerdere dagen in beslag, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn.

Wat is het verschil tussen Woonbeton en gietvloer? ›

Een verschil tussen een gietvloer en woonbeton is de flexibiliteit. Een PU gietvloer is gemaakt van flexibel kunsthars en daardoor meer elastisch. Woonbeton bestaat voor het grootste deel uit cementgebonden materiaal en is daardoor minder elastisch. Het is natuurlijk materiaal dat hard is te noemen.

Wat kost 100m2 PVC vloer? ›

De kosten van klik PVC vloeren variëren tussen de €18,95 en €51,95 per m2. Voor plak PVC betaalt u tussen de €19,95 en €44,95 per vierkante meter. Wilt u liever uw vloer laten leggen, dan valt het totale kostenplaatje hoger uit.

Wat is de goedkoopste gietvloer? ›

Een steentapijt is het goedkoopst. Het uiterlijk wordt bepaald door kleine kwartssteentjes of grind, die gebonden zijn met epoxyhars en vervolgens op de vloer worden aangebracht. De variatie is groot en hangt vooral af van de dikte van de korrels en de kleur. Een gietvloer van epoxyhars is de tweede keuze.

Is gietvloer handig? ›

Een gietvloer is het beste schoon te maken en te houden van alle vloeren, dit in tegenstelling tot houten vloeren. In tegenstelling tot houten vloeren heeft een gietvloer geen naden, kieren of randjes. De gietvloer bestaat namelijk uit één geheel.

Kan een gietvloer over bestaande tegels? ›

Een gietvloer kan in principe over vrijwel elke ondergrond heen aangebracht worden. Een gietvloer over tegels aanbrengen is dus ook mogelijk. Voor het aanbrengen van een gietvloer over tegels is echter meestal wel meer voorbereiding nodig dan bij een kale ondervloer.

Wat kost een betonlook vloer per m2? ›

Betonlook vloer prijs vanaf € 51,- per m2

De prijzen variëren daarna tot € 64,- per m2 voor een oppervlak van 20 tot en met vijftig vierkante meter. De lage prijs van vanaf € 51,- is van toepassing op een betonlook vloer met een oppervlakte vanaf 151 m2.

Wat lijkt het meest op een gietvloer? ›

Mensen kiezen over het algemeen voor een Linoleum oftewel Marmoleum vloer om dit effect na te bootsen. Die bestaat namelijk uit twee verschillende gegoten lagen, waardoor het erg veel lijkt op een gietvloer.

Hoe slijtvast is een gietvloer? ›

Levensduur gietvloer

De levensduur van een gietvloer hangt dus af van de belasting en het materiaal. Over het algemeen gaan gietvloeren meerdere jaren mee. Maar het is goed om te weten dat een gietvloer wel onderhouden moet worden. Dit komt omdat een doorsnee gietvloer uit vier tot vijf lagen is samengesteld.

Is een gietvloer zwaar? ›

Zwaar belastbaar: een gietvloer is in tegenstelling tot tapijt, hout of linoleum zwaar belastbaar. Zware machines of voertuigen kunnen zonder problemen op deze vloer geplaatst worden. Toepasbaar met vloerverwarming: kunststof is goed bestand tegen hitte, dus met een gietvloer kan de vloerverwarming aan blijven staan.

Wat kost een Gietbeton vloer? ›

Gemiddelde kosten voor het storten van een betonvloer
Soort betonvloerGemiddelde prijs per m² inclusief plaatsing
Gepolierde betonvloer aanbrengen€ 50,- tot € 130,-
Print betonvloer storten€ 70,- tot € 100,-
Sectionaal betonvloer aanbrengen€ 75,- tot € 120,-
Jul 30, 2019

Welke gietvloer scheurt niet? ›

Er bestaan cementgebonden gietvloeren en polyurethaan (kunststof) gietvloeren. Het grootste verschil tussen deze twee materialen zit 'm in het feit dat polyurethaan flexibeler is dan cement en hierdoor minder snel scheurt.

Hoeveel lagen heeft een gietvloer? ›

Een gietvloer wordt vaak in ongeveer 5 tot 6 lagen aangebracht. Al deze lagen moeten goed droog en hard zijn om van de vloer gebruik te maken. Bij het plaatsen van een gietvloer wordt er door de professionals van Knulst daarom per dag maar één laag aangebracht.

Welke kleur gietvloer? ›

Vooral grijstinten en zandkleuren zijn populaire keuzes voor een betonlook gietvloer. Ook een gietvloer in beton ciré behoort tot de mogelijkheden, al is de keuze qua kleur daar eerder beperkt. Je kan namelijk enkel kiezen tussen grijs, groen en zandkleur.

Wat kost een gemiddelde vloer per m2? ›

Gemiddeld kost het laten leggen van een vloer €82 per m2. Dit is een grove schatting die kan variëren per type vloer. De prijs van een vloer laten leggen hangt namelijk voor het grootste deel af van het type vloer wat je kiest en de arbeidskosten die berekend worden.

Waarom geen gietvloer? ›

Gietvloeren zijn niet krasvast

De gietvloeren voor in woningen zijn licht flexibel en voelen daardoor comfortabel aan. Maar deze vloeren kunnen wel degelijk krassen krijgen als u deze niet goed genoeg beschermt, net zoals dat het geval is bij een houten vloer of een vloer van linoleum.

Kan een gietvloer altijd? ›

Het is altijd mogelijk om een gietvloer aan te leggen over een bestaande vloer. Of het nu hout, natuursteen, keramisch parket, marmoleum, terrazzo, beton, anhydriet, zandcement of kurk is; een gietvloer kan altijd. Afhankelijk van het type vloer is wel extra voorbereiding noodzakelijk.

Wat kost 100m2 vloer? ›

Gemiddelde prijzen vloer inclusief leggen per m²
Soort vloerPrijs per m²
Gietvloer€ 60 - 130
Betonvloer€ 50- 120
Granieten vloer€ 120- 280
Pvc vloer€ 28- 100
6 more rows
May 17, 2023

Wat verdient een ZZP er Vloerenlegger? ›

Hoeveel verdient een Vloerenlegger in Nederland? Het gemiddelde vloerenlegger salaris in Nederland is € 28.800 per jaar of € 14,77 per uur.

Wat kost een vloer inclusief leggen? ›

Wat kost het leggen van een vloer?
Soort vloer laten leggenLegprijs per m2
Vloerbedekking lijmen€ 15 tot aan € 40
Laminaat / Kliklaminaat€ 10 tot aan € 25
PVC vloer€ 25 tot aan € 40
Parket vloer / Visgraat€ 35 tot aan € 90
5 more rows

Videos

1. Ideaal Vloeren, Gietvloeren, PVC Vloeren, Cement gebonden gietvloer
(Ideaal Vloeren, Gietvloeren, PVC Vloeren, Cement gebonden gietvloer)
2. Cementgebonden gietvloer gemaakt door Indigo Floor
(Indigo Floor)
3. PU gietvloer- Trappen bekleden verbind verschillende niveaus (NIEUW)
(Atix Vloersystemen gietvloeren)
4. Calmix DesignStone: het leggen van een betonlook vloer!
(Schilders TV)
5. #4 OEPS! Onze EPOXY VLOER is MISLUKT!
(CreaChick)
6. Motion Gietvloeren - Design Gietvloeren voor woning, winkel en kantoor
(Motion Gietvloeren Amsterdam)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 08/10/2023

Views: 6276

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.