Auto importeren Duitsland (2023)

Auto importeren DuitslandFMnouri2023-05-20T03:17:26+00:00

Auto importeren uit Duitsland? Lees dit eerst.

Auto importeren Duitsland (1)

Wilt u een auto importeren uit Duitsland? Dan kunt u twee paden bewandelen:

 1. U gaat zelf op zoek en importeert een auto uit Duitsland.
 2. U laat een Duitse auto importeren door een gespecialiseerde partij.

Zelf een Duitse auto kopen is niet altijd even eenvoudig. Er zijn namelijk veel zaken waar u op moet letten om een miskoop te voorkomen. Daarnaast is het regelen van het papierwerk vaak complexer dan gedacht. Daarom wordt geadviseerd om een auto uit Duitsland te kopen met behulp van een gespecialiseerde partij. Zo weet u zeker dat u de juiste Duitse auto importeert en voorkomt u mogelijke teleurstellingen.

Auto-Importeren.nl is de specialist als het gaat om Duitse auto’s importeren naar Nederland. Er zijn een aantal redenen om het aanschaffen en invoeren van een Duitse auto uit handen te geven aan ons.

 • 15+ jaar ervaring met auto’s importeren uit Duitsland
 • Directe bemiddeling zonder tussenpersoon
 • Het meest persoonlijke auto import platform van Nederland
 • Volledige transparantie over de staat, status en prijs van uw auto
 • Gegarandeerd de beste prijs door onze unieke inkoopstrategie
 • Persoonlijke zoekopdrachten naar Duitse auto’s mogelijk

Wilt u een betrouwbare partner waarmee u zonder kopzorgen een auto uit Duitsland kunt kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze occasions.

Auto importeren Duitsland (2)

Liever zelfstandig een Duitse auto importeren? Volg dan het onderstaande stappenplan.

In 8 stappen een auto uit Duitsland importeren.

Stap 1: Duitse auto zoeken.

Een auto importeren uit Duitsland begint uiteraard bij het vinden van de juiste auto. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende online Duitse autosites. Ook kunt u de websites van officiële autodealers en universele autobedrijven bezoeken of op zoek gaan naar een particuliere verkoper.

Het voordeel van een import platform is dat u dit spannende avontuur niet alleen hoeft aan te gaan. Auto-importeren.nl is een importplatform waar u met een gerust hart een Duitse auto kunt laten importeren. Wij hebben al ruim 15 jaar ervaring met het importeren van Duitse auto’s en helpen u graag met dit complexe proces. Liever eventuele ergernissen vermijden en zeker weten dat u de juiste keuzes maakt als het gaat om een Duitse auto importeren? Neem dan contact met ons op.

Als u liever zelf op pad gaat, kunt u op zoek gaan naar Duitse auto’s bij officiële dealers. Echter hanteren zij vaak hogere prijzen dan de auto’s daadwerkelijk waard zijn. Overweegt u om een auto uit Duitsland te kopen van een particulier? Zorg er dan voor dat u voldoende technische kennis over de auto heeft en weet waar u op moet letten. Heeft u een auto op het oog? Ga dan door naar de volgende stap.

Auto importeren Duitsland (3)

Stap 2: Onderzoek uw Duitse auto.

Het is mogelijk om zelfstandig een Duitse auto te kopen. Het is dan wel van belang dat u een juist en gegrond onderzoek doet om te ontdekken of de auto in de geadverteerde conditie verkeert. Tijdens deze stap maken veel particulieren kostbare fouten.

Auto-importeren.nl heeft de afgelopen jaren meer dan 5.000 Duitse auto’s onderzocht en succesvol geïmporteerd voor Nederlandse autoliefhebbers. Als u niet zeker weet of u over de juiste technische kennis beschikt, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Eén van onze import specialisten helpt u graag verder.

Als u zelfstandig verder wilt gaan, doe dan degelijk vooronderzoek naar de auto die u op het oog heeft. Verdiep u onder andere in de technische aspecten van de auto en zorg dat u de juiste informatie over het autoverleden bezit. Een onafhankelijke Dekra- keuring is overigens aan te bevelen. Veel mensen die geïnteresseerd zijn in een auto importeren uit Duitsland, komen er tijdens deze stap achter dat ze niet de juiste technische kennis in huis hebben om een gedegen onderzoek te doen. Als u twijfelt, neem dan het zekere voor het onzekere en ga in zee met een betrouwbare partner die ervaring heeft met het importeren van Duitse auto’s.

Auto importeren Duitsland (4)

Stap 3: Auto uit Duitsland kopen.

Als u de juiste auto heeft gevonden én heeft onderzocht, is het tijd om deze aan te schaffen. Een auto kopen uit Duitsland verschilt behoorlijk van een auto kopen in Nederland. Er zijn namelijk een aantal belangrijke documenten die u nodig heeft om een Duitse auto in Nederland in te voeren, zodat u een kenteken aan kunt vragen. Deze documenten vindt u hieronder:

 • Tweeledige autopapieren: de originele exemplaren van Fahrzeugbrief teil 1 en teil 2
 • De Certificate of Conformity, ofwel een Certificaat van Overeenstemming (CVO), dit is het officiële fabrieks document van de auto
 • De koopovereenkomst (Kfz-Kaufvertrag) van u en de verkoper
 • De Duitse keuringspapieren (TUV) van het voertuig

Weet u zeker dat de staat van de auto naar wens is, heeft u de bovenstaande papieren in handen en de transactie voltooid? Dan is het tijd voor de volgende stap: de auto uit Duitsland naar Nederland transporteren.

Auto importeren Duitsland (5)

Auto importeren Duitsland (6)

Stap 4: Regelen transport.

Heeft u de auto gekocht? Dan moet u nu de auto uit Duitsland transporteren naar Nederland. U kunt ervoor kiezen om deze zelf terug te rijden naar Nederland. Hiervoor heeft u een Ausfuhrkennzeichen, oftewel een exportkenteken nodig. Dit is een kenteken met een rood of geel balkje. Deze is niet standaard bij de verkoop inbegrepen. Vraag bij uw verkoper na of zij het exportkenteken kunnen regelen. Lukt dat niet? Dan moet u dit zelf doen. U dient deze dan op te vragen bij het Strassenverkehrsamt. Dit is de Duitse variant van het RDW. Verder is een doppelkarte verplicht. Dit is het bewijs dat uw auto verzekerd is. Deze kunt u aanvragen bij een ADAC-vestiging (Duitse variant van de ANWB) of bij een officiële kentekenfabrikant.

De andere, vaak eenvoudigere mogelijkheid, is om het transporteren van uw auto te laten verzorgen door een professioneel transportbedrijf. In dit geval hoeft u bovenstaand papierwerk niet zelf te regelen, maar wordt dit voor u gedaan. Ook in dit geval is uw auto netjes verzekerd.

Als u een Duitse auto importeert via Auto-importeren.nl krijgt u de optie om met de chauffeur mee te rijden. Zo kunt u zelf de auto bekijken en blijft u bij het gehele proces betrokken.

Auto importeren Duitsland (7)

Stap 5: RDW-keuring.

Zodra de Duitse auto eenmaal veilig in Nederland is aangekomen, dient u deze in te voeren bij het RDW. U kunt een keuringsafspraak maken via hun website of op werkdagen tussen 08:00 en 12:00 uur zonder afspraak terecht. Zorg ervoor dat u alle benodigde papieren meeneemt. Dit zijn in ieder geval de originele autopapieren, uw legitimatiebewijs en de Duitse APK-papieren. Goed om te weten: als uw auto nog een geldige Duitse APK heeft met aanwezige TUV zet de RDW deze voor u over.

Auto importeren Duitsland (8)

Stap 6: Regelen BPM en aangiften.

Let er daarnaast op dat er bij het importeren van een Duitse auto ook BPM wordt berekend. BPM is de belasting die geheven wordt over personenauto’s en motorvoertuigen. Het is voornamelijk de CO2-uitstoot die de BPM bepaalt die u voor uw Duitse auto moet betalen. Er zijn verschillende manieren om BPM over Duitse auto’s te berekenen. Er wordt vaak geadviseerd om dit door een externe partij te laten doen, omdat dit in de meeste gevallen een complexe berekening is en via deze weg het voordeligst uitkomt.

Wilt u hulp bij het berekenen van uw BPM zodat u zeker weet dat u niet te veel betaalt? Neem dan hier contact met ons op.

Auto importeren Duitsland (9)

Stap 7: Extra’s.

Nadat de RDW-keuring en het regelen van de BPM succesvol is afgerond, duurt het gemiddeld 5 tot 7 werkdagen voordat u uw kentekenbewijs ontvangt. Deze wachttijd is het ideale moment om uw Duitse auto naar wens af te werken. Zo kunt u onder andere:

 • Uw auto behandelen met Waxoyl om uw autolak te beschermen
 • Nieuwe banden onder uw auto monteren
 • Een SCM alarmsysteem installeren
 • Accessoires laten inbouwen
 • Uw auto laten carwrappen
 • Uw ramen blinderen
 • Uw auto laten chiptunen

Auto importeren Duitsland (10)

Heeft u inmiddels de kentekenpapieren binnen? Dan is het tijd om naar de laatste stap te gaan.

Stap 8: Kenteken registratie en aflevering.

Heeft u uw kentekenbewijs ontvangen? Dan is het tijd om uw kentekenplaten te laten maken. Let erop dat u dit regelt via een door de RDW goedgekeurde producent van GAIK-kentekenplaten. Zodra u de kentekenplaten in bezit heeft, is het een kwestie van deze op uw auto schroeven. Gelukt? Gefeliciteerd en veel plezier met uw Duitse auto!

Auto importeren Duitsland (11)

Hulp nodig bij een auto importeren uit Duitsland?

Zoals u heeft gelezen, komen er heel wat zaken kijken bij een auto importeren uit Duitsland. Auto-importeren.nl importeert al 15 jaar lang auto’s van over de hele wereld naar Nederland. Wij worden geprezen door onze klanten vanwege onze transparantie, klantgerichtheid en jarenlange ervaring. Met Auto-importeren.nl als partner:

 • Bespaart u tijd en energie door het complexe regelwerk uit handen te geven
 • Kunt u 6 dagen per week terecht met al uw vragen over auto’s importeren
 • Bent u verzekerd van de beste prijs dankzij onze unieke inkoopstrategie
 • Schaft u een auto aan die technisch in orde is dankzij ons expert-team

Kortom, wilt u geheel zorgeloos een auto kopen uit Duitsland? Neem dan vrijblijvend contact op met ons.

Titel

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 03/03/2023

Views: 6008

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.